לחיוג מהיר

עקבו אחרינו

איך לנקות ולטפל בדשא

איך לטפל בדשא

אם אתם מתגוררים בבית עם גינה או שעומדים לעבור לבית כזה, אתם בוודאי חולמים על חצר שכיף יהיה לשהות בה ולתת לילדים להתרוצץ על הדשא הקצוץ והירוק. אבל דשא טבעי ובריא באמת, שנראה נהדר, הוא תוצאה של עבודה יום יומית וטיפוח קבוע, שעם קצת יידע ושימוש בכלים הנכונים – ניתן לבצע בקלות יחסית ובאופן עצמאי לגמרי. הבנה בנוגע לסוג הדשא שהכי יתאים לגינה שלכם והכרת הדרכים לטפל בו ולשמור עליו נקי, תעזור לכם להשיג את המראה הרצוי של גינה מטופחת.

איך מטפלים בדשא ומנקים אותו?

טיפול בדשא כולל שלוש פעולות קבועות, שיש לבצע בצורה הנכונה ובתדירות המתאימה והן השקייה, כיסוח הדשא וניקיון. כדאי להכיר לעומק את כל הדרכים לבצע את פעולות הגינון והטיפול בדשא, בצורה שתיטיב עמו ותסייע לו לצמוח בצורה הטובה ביותר.

השקייה של דשא טבעי

דשא הוא יצור חי ועל כן יש להשקות אותו בכמות מספקת, אבל לא יותר מדי: ברוב המקרים השקייה פעם בשבוע תספיק לחלוטין, כאשר הדגש צריך להיות יותר על כמות המים שהדשא מקבל, לא על התדירות של הפעולה – ניתן בהחלט לחלק את כמות המים המיועדת להשקיית הדשא, גם לפעמיים בשבוע ויותר.

העניין הקובע בכל הנוגע להשקייה הוא בעיקר עונות השנה, כאשר בקיץ מוטב להשקות יותר פעמים, עם פחות מים. מוטב לתכנן את השקיית הדשא לשעות שבהן השמש לא תייבש את המים, כשהשעות המתאימות ביותר הן, בדרך כלל, שעות הערב או לפנות בוקר, כשעדיין לא כל כך חם בחוץ.

כיסוח דשא

מכסחת דשא איכותית היא המפתח לקיצוץ נכון של הדשא, כזה שיאפשר לו לצמוח ולהישמר כשהוא במיטבו ולהיראות רענן וירוק כל הזמן. הבחירה של המכשיר הנכון צריכה להיעשות, לפני הכל, בהתאם לגודל הגינה עצמה: אם מרבד הדשא הוא גדול יחסית ודורש פעולת כיסוח נרחבת שתצריך תנועתיות רבה, מכסחת רגילה הפועלת על בנזין תתן את המענה הטוב ביותר. לגינות קטנות מאוד שאין בהן משטח דשא גדול, גם מכסחת חשמלית יכולה להתאים ולעשות עבודה נהדרת.

ניקיון משטחי דשא טבעיים ואיזור הגינה בכלל

קל לנקות גינה של בית,שממילא שומרים בו על זריקת האשפה לפח, אבל כשמדברים על ניקיון החצר – לא תמיד הכוונה היא לאשפה במובן הרגיל של המילה: עלים שנושרים, עשבים שוטים, רגבי אדמה שעפו ברוח, כל אלו עלולים להקנות לגינה שלכם מראה מוזנח. שימוש במכשיר כמו שואב עלים באופן קבוע וגם במצבים של אחרי סערה, ישמור על מרבד הדשא שלכם נקי. משטח דשא שאין בו לכלוכים כאלה, ייראה טוב יותר וגם יקבל בצורה משופרת את המים, בזמן ההשקייה.

מה עושים אם הדשא חולה?

פטריות הן הגורם העיקרי ל"מחלות דשא", שיכולות לבוא לידי ביטוי באזורים על פני משטח הדשא, שלמרות השקייה וטיפוח – הופכים לפתע פתאום לצהבהבים. כדאי ורצוי לכסח דשא שיש בו חלקים חולים, אבל פעולת הכיסוח מחייבת את הסרת הדשא הקצוץ מבלי שגזרי הדשא יתעופפו בכל הגינה ו"ידביקו" את הדשא הבריא.

גם לצורך הפעולה הזו תוכלו להשתמש בשואב, אך זכרו לנקות אותו היטב בסיום הפעולה. הסרה קבועה של אשפה ופסולת וכן של עשבים מיותרים ועלים יבשים שעלולים לצבור לחות מיותרת, תאפשר לשמור על האדמה בריאה ולעזור לדשא לצמוח בצורה תקינה.

 

שותלים דשא לראשונה? בחרו את הסוג שיתאים לגינה שלכם

גם אם אינכם בקיאים בתחום הגינון, טיפוח של גינה שיש בה מרבד דשא טבעי ובריא הוא בהחלט אפשרי, אם תלמדו כיצד להעניק לדשא את כל מה שהוא צריך, כדי לגדול בצורה האופטימלית. התחילו מהכרת סוגי הדשא השונים שניתן לשתול בגינה הביתי וההבדלים ביניהם, זאת כיוון שלכל זן של דשא ישנו הטיפול שיעזור לו להיות במיטבו. אילו הבדלים קיימים בין זני הדשא השונים? אלו יכולים להיות מאפיינים כמו עמידות בחום והצהבה מהירה יותר אצל חלק מהזנים, הגוון הירוק שיכול להיות שונה בין סוג אחד לשני, המרקם העדין או הקשיח ועוד תכונות שעשויות לגרום לכם להעדיף דווקא זן מסוים עבור הגינה שלכם, על פני האחר. ההתאמה בין האיזור שבו יישתל הדשא ומאפייניו לבין סוג הדשא שייבחר, תסייע לדשא עצמו להחזיק מעמד לאורך זמן ותקל עליכם בכל הנוגע לטיפול בו. בחנו את נושא ההצללה בגינה וגם את הייעוד של החצר עצמה ונסו להבין מה יהיה ה"תפקיד" של הדשא: האם יהיה זה מקום שבו ניתן יהיה לרבוץ ולשחק כדורגל, או שמדובר בגינת נוי בלבד? בהתאם לתשובות, תוכלו לבחור את סוג הדשא שיחזיק הכי טוב מעמד ולשנים ארוכות.

יש לכם שאלה? להתייעצות חייגו

או השאירו פרטים וניצור אתכם קשר בהקדם האפשרי!